Mälaröarnas kennel


Jag ansökte den 11 mars 2020 om ett kennelnamn och fick först OK i Sverige. När det senare  skulle registreras i den internationella kennelunionen FCI i Belgien avvisades tyvärr namnet.  Alla kennelnamn skall vara unika och bara i Sverige finns ca 30 000 olika kennelnamn registrerade, så det kan vara svårt att inte komma för nära ett redan upptaget namn.
Jag fick då tänka ut ett annat namn, och denna gång lyckades jag få godkänt i båda instanserna. Mitt kenneln
amn publicerades enligt gällande reglelverk i Hundsport. Först efter att överklagandetiden gått ut så registrerades äntligen mitt kennelnamn i SKKs register  den 16 november 2020.

Min kennel har tilldelats kennelnummer 20200191. 

Valparna i kullarna från december 2018 och från april 2020 har fått kennelnamnet infört som en del av deras namn, och det fullständiga namnet skall användas i officiella sammanhang. SKK utfärdar tyvärr inte nya registreringsbevis. 
Stort GRATTIS till
MÄLARÖARNAS ASTA
MÄLARÖARNAS BONZO
MÄLARÖARNAS CASPER 
MÄLARÖARNAS DENNIS 
födda den 27 december 2018

MÄLARÖARNAS ARISSA
MÄLARÖARNAS BEAUTY 
MÄLARÖARNAS CALVIN 
födda den 26 april 2020

Nyheter år 2021

REGISTRERAT  KENNELNAMN

Enligt Svenska Kennelklubbens regelverk är det obligatoriskt att ansöka om kennelnamn innan man kan registrera en tredje valpkull. 

 Den 16 november 2020 fick jag godkänt kennelnamnet MÄLARÖARNAS kennel 

UPPFÖDARUTBILDNING

Jag har deltagit i Svenska Kennelklubbens distansundervisning för uppfödare.
Kursen började i slutet av augusti 2020 och avslutads i februari 2021. Vi läste och förhördes på den mycket informativa och utförliga boken Hunduppfödning i teori och praktik, och hade ett  givande erfarenhetsutbyte inom gruppen

Mina djur

Förutom mina två underbara havanaiser har jag också en liten perser-katt. Alla håller reda på vart jag finns i huset och följer mig när jag går mellan våningsplanen. Denna gulliga uppställning fångade jag i förbifarten, bilden är INTE arrangerad utan bara en spontan gruppering av djuren själva.


Valparna föds upp i mitt hem

De får vänja sig vid hundar, katter, barnbarn, dammsugaren och andra oväntade upplevelser och ljud. Valparna blir på så sätt trygga, orädda och nyfikna. Tryck på knappen här nedanför och läs råden från Svenska Kennelklubben.