Uppfödda i hemmiljö  "

I början sov Zoe och ungarna i en kartong på bordet för att få lugn och ro från hundarnas nyfikenhet.Efter att de öppnat ögonen började de bli nyfikna och kravla runt. Kartongen ställde jag då i en badbassäng som placerades i en avskild hage i vardagsrummet/köket. Ett överkast bildade tak för att ge en ombonad känsla.Några dagar senare tog jag bort långsidan på kartongen så att ungarna kunde kravla ut utanför kartongen, men fortfarande var trygga i bassängen.


Utveckling och framsteg sker i snabb takt

Badbassängen blev för liten när ungarna började bli stadigare på benen. Jag tog bort den och satte i stället in en klätterställning i hagen. Ungarna lärde sig snabbt att klättra och leka på allt högre höjd.
När ungarna började gå runt i hagen satte jag in en liten sandlåda med låga kanter. Direkt gick de dit och grävde när de behövde en toalett. Nu har de fått en normalstor sandlåda som jag rensar två gånger dagligen så där alltid är rent och snyggt. De har hela tiden varit perfekt rumsrena.

Nyaste leksaken är en tunnel som är mjuk utanpå. I väggarna finns något som prasslar när man går i tunneln. Kattungarna kan leka tafatt där hur länge som helst. Sedan blir det plötsligt dags för en sovstund. Ofta sover de i huset på mittenvåningen av klätterställningen, men de kan också bara kurra ihop sig i en gullig hög på filten på golvet.

Hund och katt

Kattungarna har sett att mamma Zoe är bästis med hundarna och att de inte är något att vara rädd för. Genom kompostgallret har de nosat på varandra, nyfikna och vänliga.

Som du kan se på bilden började kattungarna i mitten av juni att klättra upp på kompostgallret och sedan vidare ut ur hagen. Jag valde då att klä insidan av hagens väggar med släta och hårda material så kattungarna inte kan komma ut fritt i huset ännu. Då dörrarna ut i trädgården mestadels står öppna tycker jag nämligen att ungarna bör bli ytterligare någon vecka äldre innan de får komma ut på egen hand i huset och trädgården.

Jag har barnbarn som ofta kommer för att kela med mina djur så kattungarna är uppväxta med att träffa både hundar och barn.